Barion Pixel Skip to content

všetko preto, lebo ste im darovali dar motokrosu…

Ak svojmu dieťaťu dáte motorku, vzbudí to v ňom túžbu jazdiť na nej. Urobíte všetko pre to, aby ste získali tú najlepšiu motorku, spolu s motokrosovým vybavením, ako je prilba, cizmy a kompletná výstroj. Budete hľadať miestne trate, kde budete tráviť víkendy, postupne sa pohlcujúc do komunity MX. Táto zmena povedie k transformácii vášho životného štýlu.
Skôr, ako si to uvedomíte, prejavia túžbu zúčastniť sa pretekov. Víkendy strávené sledovaním televízie budú minulosťou. Budete zažívať viac východov slnka, než ste si kedy predstavovali. Každú voľnú chvíľu budete tráviť ťahaním karavanov, prívesov a motoriek, pričom sa oddávate vášni pre preteky.
Váš domov bude trochu neuprataný a vaše vozidlo bude niesť stopy z prírody. To všetko je dôsledkom predstavenia vašeho dieťaťa svetu motoriek. Vaše víkendy budú spočívať v sedení na sklápacom kresle a znášaní ťažkostí počasia, či už ide o mrazy alebo pálčivé teplo. Zatiaľ čo oni si budú uzivat víkendy na vytváranie dôvery, získavanie priateľov, nových zručností, vychutnávanie si zábavy a ochotne sa zahrabávanie do hliny.
Budete svedkom ich triumfálnych okamihov: prvý štart, prvýkrát na pódiu, prvá výhra. Tieto úspechy vás naplnia hrdosťou. Iní rodičia budú vyjadrovať pochvalu, hoci reagovať s vďakou sa môže zdať zvláštne. Predsa len, dráha je ich územie, ich úspech. Práve pred vašimi očami sa váš mladý človek zmení z dieťaťa, ktoré začínalo na pw50, na zdatného jazdca, transformácia, ktorá sa zdá takmer okamžitá.
Keď svojmu dieťaťu dáte motorku, dávate im viac než len prostriedok na prepravu. Darujete im šport, zručnosti, túžby a sny. Získavajú vztahy, nový pocit príslušnosti, sféru, v ktorej sa učia životné lekcie, priestor na osobný rast, možnosť prekonať limity a cnosti odvahy a odolnosti, všetko prepojené s cennými spomienkami. To všetko je výsledkom jediného činu: darovania motorku svojmu dieťaťu.
A ako dôsledok tohto gesta sa aj vy budete spájať s novými a trvalými priateľstvami, ktoré vzniknú z rovnakej vášne pre tento šport. Vznikne kamarátstvo v rámci motokrosovej komunity, vyplývajúce z vášho rozhodnutia predstaviť vaše dieťa tejto oblasti.
A potom, v nasledujúcich rokoch, sa ocitnú v izbe a určitá trofej ich pritiahne. Keď ju vezmú do ruky, okamžite si uvedomia, že keď im dali motorku, darovali im detstvo, na ktoré nikdy nezabudnú. To bude okamih, kedy pochopíte, že vsetko to obetovanie stalo za to – všetko preto, lebo ste im darovali dar motokrosu.