Barion Pixel Skip to content

PREČO JE MOTOKROSOVÁ VÝSTROJ TAK DÔLEŽITÁ?

Najdôležitejšou črtou motokrosovej výbavy je ochrana jazdca. Pokiaľ ide o ochranu a tlmenie, za posledných 10 rokov sa veľa zmenilo. Motokrosové prilby chránia nielen pred lineárnymi nárazmi, ale aj pred rotačnými silami vytvorenými uhlovým nárazom. Okrem toho sú motokrosové topánky ďalej vyvinuté s mimoriadne pružnými konštrukciami, až kým nepresahujú prirodzený rozsah tela a ponúkajú veľkú podporu. Vďaka všetkým týmto vylepšeniam motokrosovej výbavy je jazda omnoho bezpečnejšia. Musíte sa spoľahnúť na ochranu, aby ste mohli jazdiť na maximum. Dobrá motokrosová výbava navyše obsahuje aj veľa funkcií, ktoré zlepšujú výkonnosť jazdcov. Napríklad sloboda pohybu s chráničmi a motokrosovými nohavicami alebo ventilačný systém v motokrosovej prilbe. Na vstup na motokrosovú dráhu je tiež povinné nosiť motokrosovú výbavu, ktorá sa v jednotlivých krajinách líši. Stručne povedané, dobrá motokrosová výstroj je dôležitá, pretože znižuje riziko zranenia a pomáha jazdcovi pri výkone.

SADA MOTOKROSOVEJ VÝBAVY

Motokrosovú výbavu si môžete zostaviť sami, a to pomocou samostatných motokrosových nohavíc, dresov a rukavíc. Je tiež možné objednať si zodpovedajúce motokrosové kombá v jednom balení. Medzi najdrahšími a najlacnejšími súpravami je veľký rozdiel v cene. Je to spôsobené veľkými rozdielmi v materiáloch a technických vlastnostiach. Najväčší rozdiel nájdete v motokrosových nohaviciach. Napríklad v motokrosových nohaviciach sú použité pokrokové 4-smerné naťahovacie materiály, ktoré poskytujú maximálnu voľnosť pohybu. Motokrosové nohavice s pokročilým dizajnom kolien tiež poskytujú lepšiu voľnosť pohybu a ponúkajú minimálnu spotrebu energie. Ďalej sa rozdiel nohavíc nachádza hlavne v zapínaní v páse, odolnosti proti opotrebovaniu a tepelnej ochrane na vnútornej strane v oblasti kolien. GCMOTO poskytuje informácie o vlastnostiach všetkých nohavíc mx, takže si môžete ľahko vybrať také, ktoré vyhovujú vašim požiadavkám. Motokrosový dres je vyrobený z odvetrávaného materiálu, ktorý ochladzuje jazdca. Stupeň vetrania a vybavenie sú hlavnými rozdielmi v dresoch. Predohnuté rukávy a vypchávky lakťov sú ďalšími vlastnosťami, ktoré nájdete na drahších motokrosových dresoch. V motokrosových rukaviciach je tiež veľa rozmanitostí. K dispozícii sú štandardné motokrosové rukavice z odvetrávaného materiálu a materiálu dlaní, ktoré poskytujú dobrú kontrolu nad motorkou.

MOTOKROSOVÉ OKULIARE

Okuliare na motokros chránia vaše oči a zaisťujú dobrú viditeľnosť v teréne. Okuliare sú navrhnuté tak, aby ich bolo možné nasadiť do očnice motokrosovej prilby. K okuliarom je k dispozícii tiež široká škála príslušenstva, aby ste mali zaistenú dobrú viditeľnosť počas celého motodňa v piesočnatých alebo bahnitých podmienkach. GCMOTO má motokrosové okuliare a príslušenstvo dostupné od špičkových značiek ako Wulfsport a ONEAL.

MOTOKROSOVÉ ČIŽMY

Dobrá motokrosová výbava sa nezaobíde bez motokrosových čižiem. Sú určené na ochranu dolnej časti nohy, členka a chodidla pred nárazmi. Motokrosové topánky musia ponúkať veľa voľnosti pohybu v normálnom rozsahu členku. Len čo ho príliš ohnete, topánky musia blokovať pohyb a absorbovať sily. Dobré motokrosové topánky majú dokonalý kompromis medzi pružnosťou a podporou. Nakoniec musí poskytnúť veľa priľnavosti a kontroly nad motorkou, aby vám umožňoval optimálnu jazdu. GCMOTO má motokrosové topánky dostupné od značiek, ako sú Wulfsport a ONEAL.

MOTOKROSOVÉ PRILBY

Motokrosová prilba je jednou z najdôležitejších častí vášho motokrosového oblečenia. Chráni vašu hlavu pri nárazoch a poskytuje priestor na umiestnenie motokrosových okuliarov. GCMOTO má motokrosové prilby k dispozícii pre všetkých jazdcov, od začiatočníkov až po profesionálov. Technológia použitá v motokrosovej prilbe určuje, či ponúka dobrú ochranu. To sa líši od materiálu vo vonkajšom plášti po tlmiaci systém. Ďalším faktorom, ktorý má veľký vplyv na ochranu, je tvarovanie. Musí sa dobre spojiť okolo vašej hlavy, aby bol akýkoľvek náraz rozložený na veľkú plochu. S našimi top značkami Wulfsport a ONEAL vždy existuje prilba, ktorá spĺňa vaše požiadavky.

OCHRANA

Motokrosová ochrana je k dispozícii v mnohých tvaroch a veľkostiach. Jednou z najobľúbenejších častí motokrosovej výbavy a ochrany je chránič hrude. Chránič hrude chráni hrudník a chrbát pred nárazmi. Variantom chrániča sú ochranné vesty. Jedná sa o bundu s rôznymi ochrannými komponentmi, ktoré sú spojené vetranou konštrukciou. Chrániče kolien sú tiež veľmi dôležitou súčasťou vášho motokrosového výstroja. Chrániče kolien chránia pred nárazmi a sú navrhnuté tak, aby spolupracovali s vašimi motokrosovými topánkami. Môžete sa tiež rozhodnúť nosiť kolenné vzpery. Jedná sa o pokročilý chránič kolena, ktorý chráni nielen pred nárazmi, ale aj pred vykrútením kolena, ktoré môže byť škodlivé na kolenné väzy. Ak pravidelne jazdíte vo vysokých rýchlostiach a skúšate veľké skoky, odporúča sa tiež nosiť nákrčník. Nákrčník je navrhnutý tak, aby udržiaval sily ďalej od krku a zabránil prílišnému ohnutiu krku. Celý zoznam motokrosovej ochrany nájdete na https://www.gcmoto.sk/obchod/