Barion Pixel Skip to content

Apollo Sedna RXF

Balančné bicykle otvorili svet dvoch kolies deťom v mladšom veku tak ako ich nepoznáme. V dnešnej dobe nie je nič neobvyklé, keď počujete ako sa 2-ročné deti odrážajú na balančnom bicykli. V krátkom čase dokážu zdvihnúť nohy a udržať rovnováhu. Pomocné kolieska na bicykloch sa už stávajú menej populárne, pretože deti sa naučia skôr udržiavať rovnováhu ako používať pomocné kolieska. Čo však robiť, keď je čas pridať plyn a naučiť sa brzdiť? Apollo má odpoveď so svojim SEDNA RXF 12 „A 16″.
Nedávno sme dostali na otestovanie Sednu s 12 “ kolesami a dali do rúk 2-ročnému jazdcovi, ktorý už vie jazdiť na klasickom odrážadle, ale chcel by jazdiť na motorke. Spoločnosť Apollo predviedla svoje dva modely, 12″ a 16 „(12 a 16 označuje veľkosť kolies), ako dokonalý medzikrok medzi balančným bicyklom a motocyklom. Bez akejkoľvek koncepcie ovládania plynu alebo brzdy tento test podrobil malý Patrik. Počas niekoľkých dní jazdenia sa Patrik naučil zdvihnúť nohy, položiť ich na plošinku, pridávať si plyn a jazdiť do kruhu okolo nás dospelých.

Čo je elektrické odrážadlo SEDNA RXF?
Najjednoduchší spôsob ako opísať SEDNA RXF je to, že sa jedná o balančný bicykel vybavený elektromotorom ovládaný otáčaním plynu. Spoločnosť APOLLO bola založená preto, aby deti jazdili skôr s cieľom rozšíriť rady motocyklistov už od útleho veku. Vďaka trom programovateľným rýchlostiam – tréningová, štandardná a pokročilá – môžu rodičia zmeniť režim z chôdze na maximálnu rýchlosť, 9 km / h alebo 16 km / h (12 „SEDNA RXF). Hliníkový rám a oceľová vidlica v štýle BMX sa nesú na 12- alebo 16-palcových kompozitných kolesách s pneumatikami. Zadné koleso je reťazovo poháňané 100W/170W elektromotorom, ktorý je napájaný z 2,6 Ah/5,2 Ah batérie. Samotná batéria je vyberateľná. Čas chodu je 60 až 90 minút v závislosti od použitého režimu a terénu. Doba nabíjania pre vybitú batériu je 60 minút a k dispozícii sú ďalšie batérie.
Brzdenie sa vykonáva pomocou priloženého kábla zadného bubna, ktorý sa ovláda páčkou na ľavom riadidle. Reťazový pohon a zadné ozubené koleso sú tiež uzavreté, aby zabránili vniknutiu čohokoľveku do systému pohonu.

Ako jazdí Sedna RXF 12?
Patrik je dieťa málo slov (zatiaľ ešte moc nehovorí), ale palec hore a úsmevy hovoria viac ako dosť. Prvý deň prejazdil dve plné batérie, keď rýchlo prešiel režimami “tréning” a “štandard” a prešiel do “pokročilého” režimu. Zistenie ako fungovala brzda, tiež netrvalo dlho. Keď nám ukázal, že vie správne zatiahnúť zadnú brzdu a nepoužíva svoje nohy na brzdenie, to bolo pre nás podnetom umožniť mu používať “rýchly režim”. Od prvého testovacieho dňa zvyčajne každý deň vybije polovicu batérie.

Z pohľadu dospelého používateľa je Sedna RXF úžasná. Keď sme ešte pred týmto testom učili nášho staršieho syna Kristiána jazdiť na motorke, bolo zjavné, že krivka učenia je u modelu Sedna RXF oveľa rýchlejšia. Elektrické pohonné ústrojenstvo zmierňuje strach mladého jazdca. Bez zvuku a tepla plynového motora a oveľa nižšej celkovej hmotnosti – 16 palcový váži s batériou 11kg – sa deti cítia pohodlnejšie, keď šliapnu na plyn a idú. A to nás robí šťastnými. Skutočné víťazstvo.

Čo stojí Apollo Sedna RXF?
Cena za 12 „je €449 a 16“ za €559. Pre viac informácií nás kľudne kontaktujte, alebo si objednajte priamo na našej stránke, lebo zásoby sa rýchlo míňajú.